Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Επιστολή Δημάρχου για Ασφάλεια Μετακινήσεων των Μαθητών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           ΠΕΖΑ, 16-12-2011

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                      Αρ. Πρωτ. 28370

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

         


 

                                        

 

 

Δελτίο Τύπου 

 

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων έχει καταφέρει μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίσει επαρκείς και ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές που μετακινούνται -προς και από -τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Το ατυχές περιστατικό που συνέβη στο Χάρακα με αφορμή τον αστυνομικό έλεγχο των  λεωφορείων  του Δήμου μας  για την εκδρομή του Δημοτικού Σχολείου, έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα που αγνοεί σοβαρές πτυχές της πραγματικότητας.

Καταρχήν, ως οφείλουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας, όχι απλά δεχόμαστε αλλά επιζητούμε  επισταμένους ελέγχους για την ασφάλεια των μεταφορών των μαθητών. Οι τυπικές παραβάσεις ακολουθούν τη διαδικασία που προβλέπεται νομικά και ακολουθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, και μετά τις τυπικές παραβάσεις που διέγνωσαν οι αστυνομικές αρχές για το θέμα της ασφάλισης των οχημάτων και τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον κο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου και τον κο Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου με περιεχόμενο:

Τη διαβεβαίωση για την απόλυτη ασφάλεια των οχημάτων η οποία επρόκειτο να πιστοποιηθεί με τον ήδη προγραμματισμένο έλεγχο από το ΚΤΕΟ και την άμεση επίδοση των αποδεικτικών  εγγράφων για την ασφάλιση των οχημάτων.

Κυρίως όμως τέθηκε από τον Δήμαρχο το ζήτημα της αποφυγής αφαίρεσης των πινακίδων λόγω της  άμεσης ανάγκης ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών με τα συγκεκριμένα λεωφορεία. Είναι εύλογο, ότι δε θα μπορούσαν 120 παιδιά να παραμείνουν στο δρόμο αναζητώντας τρόπο μετακίνησης, σε μια περίοδο που σχεδόν το σύνολο των οικογενειών τους ασχολούνται με την συλλογή ελαιοκάρπου.

Παρόλο που υπήρξε απόλυτη κατανόηση και συναίνεση σε αυτό το επίπεδο, δε συνέβη δυστυχώς το ίδιο και με τα αστυνομικά όργανα που προφανώς ένιωσαν ότι σε μια περιοχή που οι πολίτες αναζητούν μάταια την  αίσθηση ασφάλειας που υποτίθεται ότι προσφέρουν , βρήκαν ξαφνικά ρόλο και λόγο ύπαρξης.

Έτσι, μετά από τις γραφικές νουθεσίες για την αξία της ασφάλειας(!) στη Δημοτική Αρχή, αποφάσισαν ότι η θέση των  120 παιδιών είναι στο δρόμο ενώ η θέση του Δημάρχου στο γραφείο του εισαγγελέα με παραπομπή και ενδεχομένως στο κρατητήριο. 

Οι αναφορές στα ΜΜΕ  για το ύφος και τη συμπεριφορά του Δημάρχου στο εν λόγω περιστατικό, είναι τόσο προσβλητικές όσο προσβλητική ήταν και η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων απέναντί του.

Θεωρούμε πάντως ότι ο ζήλος που επέδειξαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μπορούσε να αποτελέσει σύμμαχο του πολίτη αν επικέντρωναν το ενδιαφέρον τους  στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που έχουν την ευθύνη να διαχειριστούν.

 

 

 

Για το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης