Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
<< >>
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

                                                                                                   

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                 Πεζά, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ                    

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει στις Αρχάνες, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ», (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) που υλοποιεί ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών.

 

Η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, σταδιακά ολοκληρώνεται, ωστόσο για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται ώρες απογευματινές, 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης του προγράμματος θα ανακοινωθεί με νεότερη δημοσίευση.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», συνολικής διάρκειας 100 ωρών, το οποίο παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στους Δημότες, στοχεύει στην εκπαίδευση Εθελοντών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, όπως: ΣΕΙΣΜΟΙ, ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΑΥΣΩΝΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων και οδηγεί στην απόκτηση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, στην ένταξη των εκπαιδευόμενων στο ΜΗΤΡΩO ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ της Γενικής Γραματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να προσέρχονται στα ΚΕΠ του Δήμου,(Πεζά, Αρχάνες, Πύργος) ή να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο, Βάγια Λαγούδη, στα τηλέφωνα 2813401117-6932752889, προκειμένου να δηλώνουν τη συμμετοχή τους. Επίσης μπορούν να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση, στην ιστοσελίδα http://www.inedibim.gr/www-ethelontismos/application_form/. Το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Αρχανών, (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).