Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
<< >>
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Δημιουργία Ομάδας Κνητοτρόφων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Πεζά, 7-3-2013

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων έχει θέσει ως πρωταρχική ανάγκη την αλλαγή των δεδομένων στο χώρο του Πρωτογενούς Τομέα  στη περιοχή μας.

Η ουσιαστική παρέμβαση στον συγκεκριμένο, ζωτικό για εμάς χώρο, αποτελεί βασικό ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως για τη τοπική μας κοινωνία και για τη δυνατότητα της να επιβιώσει στις πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Μετά από σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων ενημέρωσης με πρωτοβουλία του Δήμου, συμμετοχή επιστημονικών συνεργατών και θετικότατη ανταπόκριση  των κτηνοτρόφων μας, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός της δημιουργίας Ομάδας Κνητοτρόφων του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο τη Τετάρτη στις  6 Μαρτίου 2013. H διάθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις και την αγωνία τους για το μέλλον της κτηνοτροφίας στο Τόπο μας, καθιστά αυτονόητη την ευθύνη μας για τη  στήριξη της συγκεκριμένης ομάδας με κάθε δυνατό τρόπο.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 17 κτηνοτρόφοι, ενώ η ερχόμενη  Πέμπτη 14-3-2013 έχει ορισθεί ως καταληκτική ημερομηνία για τη συμμετοχή και άλλων στο νέο εταιρικό σχήμα.

Ευελπιστούμε ότι μια περιοχή με σπουδαία παράδοση στη παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων και στην οποία δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι, ίσως, νέοι κτηνοτρόφοι στη περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη κτηνοτροφία στη Κρήτη.

 Το θολό νομικό πλαίσιο και η έλλειψη πολιτικής βούλησης του κεντρικού κράτους να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα, δε θα σταματήσει τη προσπάθεια μας να υπηρετήσουμε τον πραγματικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Τον ρόλο  της ουσιαστικής παρέμβασης και εξυπηρέτησης των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τις πολύτιμες υπηρεσίες του, τον κο Στεφανάκη Αλέκο (Δρ. Κτηνίατρο – Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Π.Κ) και τον κο Γιαχνάκη Γιώργο για την υποστήριξή του σε νομικά θέματα.

 

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε :

                                                                    2893340101 /  6982932919

                                                                              Υπεύθυνη: κα Αγριμανάκη Μαρίνα