Ιουλιος  2019
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Εγκατάσταση Εργολάβου για το Έργο: ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ                                           Ηράκλειο     15- 10 - 2013

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ/ΚΟΥ ΠΡΟΓ/ΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

(για την εγκατάσταση του εργολάβου)

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:     ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

Προϋπολογισμός μελέτης: 2.900.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

Ποσό σύμβασης: 1.533.513,34  ευρώ με ΦΠΑ

Υπογραφή σύμβασης: 23/09/2013

Το παραπάνω έργο δημοπρατήθηκε στις 26/07/2013 και σύμφωνα με την 472/18o πρακτικό/9-8-2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης,  εγκρίθηκε  το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και ανακηρύχθηκε  ανάδοχος  για την κατασκευή του υπόψη έργου η  Εταιρεία ΡΟΜΒΟΣ ΑΕ, με  έκπτωση 47,23%.

Αποτελεί μοναδικό υποέργο του ομώνυμου έργου που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013», στον Άξονα Προτεραιότητας 7 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης.» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης , σύμφωνα με την απόφαση  ένταξης με αρ. 7162/21-12-2012.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ» θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στην εντός του εγκεκριμένου Γ.Π.Σ. και εντός της ζώνης του οικισμού Αρχανών, Δήμου Αρχανών –Αστερουσίων του Νομού Ηρακλείου.

1. 1.      ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το υφιστάμενο συγκρότημα είναι τριώροφο, εμβαδού 548,72 τ.μ. στο α΄ισόγειο, 1.115,34 τ.μ. στο β΄ισόγειο και 927,97 τ.μ. στον α΄όροφο, και εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες  όπως και ανάγκες διασκέδασης των μαθητών όπως θέατρο , συναυλίες , εκδηλώσεις .  Αναμορφώνονται οι χώροι του σύμφωνα με το υπ΄αρ 103496/ΣΤ1/9-9-2011 εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα, ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται ενεργειακά με βιοκλιματικές παρεμβάσεις όπως την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα με θερμοδιαστολή, την τοποθέτηση σκιάστρων, προβόλων και περσίδων, τη φύτευση του υφιστάμενου αιθρίου, την εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής, την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης, την εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ελέγχου, την αντικατάσταση του λέβητα με σύστημα αντιστάθμισης, την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με Α ενεργειακής κλάσης, την τοποθέτηση συστήματος συλλογής ομβρίων υδάτων για χρήση σε δοχεία έκπλυσης και άρδρευσης κλπ.

Αναλυτικά αναφέρουμε ανά όροφο τις χρήσεις:

Α Ισόγειο : αίθουσες διδασκαλίας

εργαστήριο

χώροι κυκλοφορίας

Β Ισόγειο : αίθουσες διδασκαλίας

κυλικείο

WC

αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

λεβητοστάσιο

αποθήκη

αίθριο

χώρο εισόδου

κλιμακοστάσια

διάδρομοι κυκλοφορίας.

Α Όροφος`:  αίθουσες διδασκαλίας

εργαστήρια

WC

κλιμακοστάσια

διάδρομοι κυκλοφορίας.

1. 2.    ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Η προτεινόμενη προσθήκη είναι τριώροφη, εμβαδού 60,74 τ.μ. στο α΄ισόγειο, 228,48 τ.μ. στο β΄ισόγειο και 228,48 τ.μ. στον α΄όροφο και εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, διοικητικές ανάγκες και τις ανάγκες εκγύμνασης των μαθητών

Αναλυτικά αναφέρουμε ανά όροφο τις χρήσεις:

Α Ισόγειο : αποθήκη

WC ΑΜΕΑ

κλιμακοστάσιο

υπόστεγο χώρο γυμναστικής εμβαδού 264,60 τ.μ.

Β Ισόγειο : αίθουσες διδασκαλίας

διάδρομο κυκλοφορίας

Όροφος Α`: αίθουσες διδασκαλίας

αποθήκη

διάδρομο κυκλοφορίας.

Τόσο το υφιστάμενο κτίριο όσο και η προσθήκη έχουν σχεδιαστεί βάσει των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Η χωροθέτηση της προσθήκης έγινε με βάση τον καλύτερο δυνατό προσανατολισμό για φωτισμό και αερισμό  των κύριων χώρων. Σε όλα τα επίπεδα η κυκλοφορία  εξασφαλίζεται μέσω κλιμακοστασίων και ανελκυστήρα ΑΜΕΑ.

Επισημαίνεται ότι η προσθήκη των αιθουσών και βιοκλιματική αναβάθμιση του υφιστάμενου θα γίνει σύμφωνα με την υπ΄αρ.96/2013 οικοδομική άδεια.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

Για την υλοποίηση του έργου προβλέπονται όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες, σύμφωνες με όλους τους σύγχρονους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής νομοθεσίας και οδηγιών.

XΡONOΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

Ο συμβατικός χρόνος περαίωσης του έργου  είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή μέχρι 23/03/2015.