Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Ιουνιος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<< >>
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

5ο Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς

 

 

 

 

Το Φεστιβάλ ελαιολάδου και ελιάς αποτελεί το σημαντικό¬τερο θεσμό για τον κλάδο της ελαιοκομίας στην Ελλάδα. Τα τέσσερα προηγούμενα φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκαν από το 2006 έως και το 2010 αντίστοιχα, κάλυψαν ένα μεγάλο κενό στην προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν Ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές, από κάθε γωνιά της χώρας, προϊόντα ελιάς [πάστα, γλυκά, σαπούνια, κ.α ] ελαιουργικά μηχανή¬ματα, υλικά συσκευασίας και υπηρεσίες ποιότητας, που κάλυψαν κάθε ανάγκη του επαγγελματία και έδωσαν το στίγμα της καινοτομίας.

Στα επιστημονικά συνέδρια για την Ελιά και το Ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκαν, μέλη της Ελληνικής Επιστημονι¬κής κοινότητας με όλους τους εμπλεκόμενους στην παρα¬γωγή, επεξεργασία, μεταποίηση και διάθεση, κατέθεσαν απόψεις, προτάσεις και εμπειρίες με σκοπό την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Για το λόγο αυτό, το χώρο του συνεδρίου επισκέπτονται εκατοντάδες παραγωγοί, τυποποιπτές και ελαιοτριβείς από ολόκληρη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, θα παρουσιαστούν συνταγές με Βάση το ελαιόλαδο και τα προϊόντα του από όλους τους ελαιοπαραγωγούς νομούς της χώρας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Δια¬γωνισμός «Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολά¬δων», που αποτελεί μια σημαντική καινοτομία της διοργά¬νωσης με πληθώρα συμμετοχών, που κατέδειξε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις ότι τα ελληνικά ελαιόλαδα είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.

 

 

Συνημμένα Αρχεία:

Ενημερωτικό

Αίτηση Συμμετοχής