Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
<< >>
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         ΠΕΖΑ, 27-01-2012
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                         
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος  Αρχανών Αστερουσίων  αντιμετώπισε από τη σύσταση του όλες τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που συνάντησε η Αυτοδιοίκηση στη μετάβαση της στο νέο πλαίσιο του «Καλλικράτη».
Πρωτόγνωρα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα, νομικά κενά και ασάφειες στο πεδίο των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων, έλλειψη πόρων.
Σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη να ανταπεξέλθουμε στον  καταιγισμό απαιτήσεων και διεκδικήσεων παλαιών χρεών  που αποκτήσαμε ως κληρονομιά , προέκυψε ως βασικός στόχος η εξασφάλιση των απολύτως βασικών  υπηρεσιών προς τους Δημότες  και της  λειτουργικής δυνατότητας του νέου  Δήμου.  
Αυτή τη δυνατότητα την προσέφεραν με τη δουλειά και τον ζήλο τους οι άνθρωποι που ανέλαβαν να φέρουν, από τη θέση των αντιδημάρχων και των πολιτικά υπεύθυνων θέσεων, σε πέρας τη δύσκολη αποστολή της δημιουργίας ενός μηχανισμού που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε νέες προκλήσεις.
Τους εκφράζω την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μου.
Σήμερα, οι στόχοι και οι κατευθυντήριες γραμμές αλλάζουν. Και αυτό δεν αποτελεί προσωπική στρατηγική αλλά επεξεργασμένη, τεκμηριωμένη και ισχυρή θέση της Δημοτικής παράταξης που έχει την ευθύνη.
Η ανάπτυξη υποδομών, η προετοιμασία και ωρίμανση μελετών για υπό ένταξη έργα, η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με  συγκεκριμένο σχέδιο και πολιτικές, ο Πολιτισμός,  η ενθάρρυνση και στήριξη  πρωτοβουλιών για την αύξηση της απασχόλησης, η αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης από τις κοινωνικές μας δομές, είναι προτεραιότητες και προκλήσεις που απαιτούν προσαρμογές στους ρόλους και στα πρόσωπα.
Η Δημοτική αρχή, με μοναδικό γνώμονα την εφαρμογή ενός επιχειρησιακού σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής και εξυπηρέτησης των αναγκών των ανθρώπων της, προχωρά σε αυτή τη κατεύθυνση.
Με πίστη στην αρχή της ανιδιοτελούς προσφοράς στη τοπική μας κοινωνία, είμαστε βέβαιοι, ότι οι νέοι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι που επιλέχθηκαν  θα εκφράσουν με τη δράση τους  την αγωνία και τη θέληση όλης  της δημοτικής μας παράταξης για τη πρόοδο του Τόπου μας.

                                                        Ο Δήμαρχος

                                           Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης