Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Φεβρουάριος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
<< >>
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Δελτίο Τύπου - Αγροτοκτηνοτροφικές παρεμβάσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                          

 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                        

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ- ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ


 

        Γραφείο Δημάρχου                                              Πεζά, 30 Μαΐου 2012

                                                                                     

                                              

      ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Πεζά, συνάντηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά τις αγροτοκτηνοτροφικές παραβάσεις και τις ζωοκλοπές στα όρια του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, με πρωτοβουλία του Δήμου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Α.Δ.Κ, κος. Αθανάσιος Καρούντζος, ο Δήμαρχος, κος. Κυπριωτάκης Ρούσσος, ο Διευθυντής Δασών, κος. Τάσος Ιωάννου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, κα. Μαρία Κοζυράκη, οι Διοικητές των Τ.Α.Ε Ηρακλείου και Μεσαράς και εκπρόσωποι τους, καθώς και των αστυνομικών τμημάτων της Περιφέρειας, Καστελλίου και Πύργου, οι Δασονόμοι, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι της Δημοτικής και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη τακτική ορισμένων κτηνοτρόφων οι οποίοι παραβιάζουν τις γεωργικές ζώνες εντός των οποίων απαγορεύεται να υπάρχουν σταβλισμένα και ελευθέρας βοσκής ζώα με αποτέλεσμα την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής αλλά και στη υποβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος.

Ο Δήμαρχος, έκανε αναφορά στην διόγκωση του φαινομένου της παραβατικότητας που αφορά τις αγροζημιές και τις ζωοκλοπές στην περιφέρεια του Δήμου. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων κατέθεσαν μαρτυρίες για περιστατικά που επιβεβαιώνουν την κρισιμότητα της κατάστασης και τόνισαν πως πρέπει να τηρούνται οι αγροτοκτηνοτροφικές ζώνες.

....διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου