Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

Απάντηση στην Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Ο Δήμος “Ν. Καζαντζάκης” έχει συνηθίσει να απασχολεί την επικαιρότητα με ενέργειες και δράσεις που αναβαθμίζουν τη Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμό στη συνείδηση των πολιτών.

Ο έλεγχος  από τα  θεσμοθετημένα όργανα, από τους δημότες μας αλλά και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία  και έτσι ακριβώς την αντιλαμβανόμαστε. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει τη τήρηση κανόνων και το σεβασμό ενός κώδικα δεοντολογίας προκειμένου να καταστεί εφικτός ο στόχος της πραγματικής ενημέρωσης του πολίτη .

Με λύπη, είδαμε  σε άρθρο σας με τίτλο «Όργιο σπατάλης σε καιρούς ΔΝΤ!»  που υπογράφει μάλιστα ο κύριος Δημήτρης Μαρκόπουλος (κάτι που μας προξενεί ακόμα μεγαλύτερη απορία)  να συμπεριλαμβάνονται με  σαφής αναφορές και υπονοούμενα σκανδάλου τα εξής:

 

Επίσης, ο Δήμος Ν. Καζαντζάκη προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση του συστήματος ψύξης και θέρμανσης ενός δημοτικού καταστήματος με προϋπολογισμό 227.000 ευρώ. Με τόσα βέβαια χρήματα είχε τη δυνατότητα να βάλει όχι ένα σύστημα αλλά περίπου 400 air condition. 

 

Για την ενημέρωσή σας, επιτρέψτε μας τις παρακάτω αναφορές οι οποίες έχουν το εξής χαρακτηριστικό: επαληθεύονται απόλυτα και εύκολα  

 

  • Θεωρούμε λογικό, ότι εφόσον ο συντάκτης ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα θα γνωρίζει ότι ο προσδιορισμός «ενός δημοτικού καταστήματος» δεν αποδίδει τη πραγματικότητα.

 

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο 2.066,92 τ.μ  που πρόκειται να αποτελέσει  το νέο Δημαρχείο του Καλλικράτειου Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων με τις απαιτούμενες υποδομές για να εξυπηρετήσει τους  περίπου 20.000 κατοίκους της περιοχής.

 

 

 

  • Θεωρούμε λογικό, ότι εφόσον ο συντάκτης ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα θα γνωρίζει ότι ο  προϋπολογισμός 227.000 ευρώ δεν αφορά ένα απλό  σύστημα ψύξης– θέρμανσης  και δεν αφορά  μόνο αυτό.

 

Η αλήθεια είναι  ότι μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δήμου  http://www.dimos-nikoskazantzakis.gr/information-services/diakurhkseis  αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι στη προκήρυξη του διαγωνισμού συμπεριλαμβάνεται και η εγκατάσταση ανελκυστήρα. Κυρίως όμως του δίνεται η δυνατότητα να αντιληφθεί ότι πρόκειται για  εγκατάσταση  ολοκληρωμένου συστήματος ψύξης – θέρμανσης  προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός κτιρίου που με τη  χρήση της Γεωθερμίας στοχεύει ακριβώς στην οικονομία και στο σεβασμό του περιβάλλοντος. Ασφαλώς ο κύριος Μαρκόπουλος μπορεί πολύ εύκολα να πιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα  του κλιματισμού που στηρίζεται στη Γεωθερμία όσων αφορά στη θεαματική μείωση του οικονομικού κόστους, μια που αυτή είναι η θεματολογία του άρθρου του. Επίσης εύκολα μπορεί να αξιολογήσει τον αναλυτικό προϋπολογισμό της μελέτης,  τη νομιμότητα και τη διαφάνεια  της διαδικασίας.

Χωρίς καμία διάθεση υπόδειξης θεωρούμε  ότι τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες πρέπει να τυγχάνουν στήριξης από τον Τύπο και να προπαγανδίζονται θετικά στους πολίτες και όχι να προκαλούν τέτοιου είδους σχόλια. Η σοβαρότητα, η εγκυρότητα και η αξιοπιστία  όλων κρίνεται καθημερινά , όπως  κρίνεται και η διάθεση να λειτουργούν στην υπηρεσία των πολιτών χωρίς σκοπιμότητες.

Είναι πραγματικά άδικο, αυτή η προσπάθεια που και σε συμβολικό επίπεδο υπηρετεί μια άλλη αντίληψη από τη μιζέρια που προκαλεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό  να παρουσιάζεται ως σπατάλη.

Αναμένουμε, μετά από την ενδελεχή σας μελέτη για όλα τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα και απόλυτα προσβάσιμα αλλά και με τη δυνατότητα να σας παρέχουμε οποιαδήποτε εξήγηση ή πληροφορία, να αποκαταστήσετε  την αλήθεια.

 

 

Για το Δήμο “Ν. Καζαντζάκης”

                 Ο Δήμαρχος 

 

    Ρούσσος Εμμ. Κυπριωτάκης 

Συνημμένα αρχεία:

Επιστολή Δημάρχου

Άρθρο από "Πρώτο Θέμα"