Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

27/07/2007, Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης του Γιάννη Χαλαμπαλάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αστριτσίου

Εικαστική έκθεση του Γιάννη Χαλαμπαλάκη εγκαινιάζεται μεθαύριο Κυριακή στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αστριτσίου στο Δήμο «Ν. Καζαντζάκη», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, στο πλαίσιο του καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου που είναι φέτος αφιερωμένες στον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Χαλαμπαλάκης θα αναπτύξει το θέμα «Πως «διαβάζουμε» ένα έργο τέχνης» ενώ θα ακολουθήσει η προβολή ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού που έχει τίτλο «Αρκεί να φαίνονται ωραία».

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Χαλαμπαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Είναι αρχιτέκτονας. Ασχολείται από το 1966 επαγγελματικά με τη ζωγραφική. Εργάζεται στο Ηράκλειο και στην Ιταλία και η ζωγραφική του είναι στα πλαίσια της σημειακής τεχνοτροπίας. Στο ενεργητικό του έχει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις καθώς και πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή του στο Δήμο «Ν. Καζαντζάκης» στο πλαίσιο της δράσης «Εικαστικοί καλλιτέχνες εμπνέονται από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και δημιουργούν», εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού κάμπινγκ, όπου με παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου αλλά και την τοπική κοινωνία του Αστριτσίου, θα επιχειρήσει μια οικολογική εικαστική παρέμβαση στο χωριό με την συμμετοχή των παιδιών. Παράλληλα στο Δημοτικό Σχολείο Αστριτσίου θα λειτουργήσει μικρή έκθεση έργων του ζωγράφου, στης οποίας το άνοιγμα ο Γιάννης Χαλαμπαλάκης θα μιλήσει με θέμα «Πώς διαβάζεται απλά ένας ζωγραφικός πίνακας» και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού «Αρκεί να φαίνονται ωραία».