Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Αυγουστος  2020
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<< >>
Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020
Αρχάνες - Αστερούσια
www.eweather.gr

13/07/2007, Εκδήλωση-αφιέρωμα στο Γιώργο Γραμματικάκη με τίτλο «Αναζητώντας τη Βερενίκη» στο προαύλιο του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά

Εκδήλωση-αφιέρωμα στο Γιώργο Γραμματικάκη με τίτλο «Αναζητώντας τη Βερενίκη» οργανώνει ο δήμος «Ν. Καζαντζάκης» στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στα 50 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά την προσεχή Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 8 μ.μ.

Η εκδήλωση αποτελείται από δύο μέρη. To πρώτο μέρος περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον δήμαρχο Ρούσσο Κυπριωτάκη, ομιλίες από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κατερίνα Κόπακα με θέμα «Η Βερενίκη και ο συγγραφέας της» και τον καθηγητή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννη Κουγιουμουτζάκη με θέμα «Όταν κάποιος μιλάει γίνεται φως» ενώ ο Γιώργος Γραμματικάκης θα κάνει μια σύντονη περιήγηση στα θαυμαστά του Σύμπαντος με τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας»

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει δραματοποιημένη παρουσίαση εμπνευσμένη από το βιβλίο «Η κόμη της Βερενίκης» του Γιώργου Γραμματικάκη με την ηθοποιό-σκηνοθέτη Μαρία Σαριτσάμη. Θα ακολουθήσει το μουσικό μέρος ,μια μουσική σύνθεση του Δημήτρη Ζαϊμάκη, εμπνευσμένη από το βιβλίο «Η κόμη της Βερενίκης», η οποία είναι παραγγελία του Δήμου και θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση. Τίτλοι έργων: Μοναχικά αστέρια, Παρουσία, Ο Θάνατος της Ζωής, Πορτρέτο: Καλειδοσκόπιο, Με λένε Μαρξ ή Ιβηρο ή Οδυσσέα, Πορτρέτο: Ουρανός, Βερενίκης Κόμη, Ευθύνη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Λιλή Δάκα(πιάνο), Δημήτρης Ζαϊμάκης(πιάνο,φλάουτο,αυλός του Πάνα), Κώστας Αγκιναροσταχάκης(κλαρινέτο), Βαγγέλης Τσαγκαράκης(κρουστά), Γιάννης Καγιαδάκης (πιάνο, κρουστά), Αλίκη Ζαϊμάκη(τραγούδι) και τα παιδιά Ορφέας Ζαϊμάκης(μπάσο ξυλόφωνο), Θεοδώρα Κατσαράκη (άλτο ξυλόφωνο) και Αλίκη Κατσαράκη(μπεντίρ).